пʼятниця, 04 жовтня 2019 12:00

У "Слузі народу" взялись за учасників бойових дій

У "Слузі народу" взялись за учасників бойових дій
Статус УБД переглянуть - обіцяють в партії "Слуга народу" / фото: Фото з вільних джерел

Змінити підхід у реформуванні системи соціального захисту учасників бойових дій щодо перегляду пільг для учасників бойових дій обіцяють у партії "Слугу народу".

В основному, перегляд стосується скорочення переліку пільговиків і самих пільг. Про це каже голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат від партії "Слуга народу" Галина Третьякова в інтерв'ю АрміяInform.

"Варто передивитися перелік пільговиків. Якщо це був контракт, і людина свідомо йшла на отримання високого грошового забезпечення, продавала свою найману силу для того, щоб захищати країну, – це був її вибір і тільки так", – розказала Третьякова

Вона наголосила на потребі перейти від радянських підходів до європейських.

"Маємо змінити конструкт. Те, що є нині, — радянське, яке треба змінити на європейське цивілізоване. Повторюю: захищати варто тільки тих, хто щось втратив на війні", розказала голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ветеранів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки учасників війни мають статус УБД

Окрім цього, має відбутися аудит пільговиків учасників бойових дій.

"Європейська практика обережно використовує пільговий механізм тоді, як ми призначаємо пожиттєве утримання та реальних пільговиків, і так званих. Маю на увазі тих, хто перебував на війні два-три дні та навіть не був "на нулі", проте теж має статус УБД і вимагає відповідного соцзахисту на рівні з тим, хто воював" – додала Третьякова.

Кабінет міністрів передав Міністерству у справах ветеранів повноваження надавати або позбавляти статусу учасників бойових дій.

Також вони контролюватимуть виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі або інвалідності учасників АТО/ООС.

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" взялись за учасників бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути