неділя, 10 липня 2016 13:16

У Сіверськодонецьку знову запрацювали фонтани

Фестиваль "З країни в Україну" вдруге пройшов у Сєвєродонєцку на Луганщині. З цієї нагоди у центрі міста запрацювала алея з фонтанами. За словами жителів, таке явище рідкість. Перед приїздом столичної команди, тут цілий ранок працювали прибиральники. Винесли чимало сміття.

 

Неподалік скульптор-фолонтер Олександр Мойсієнко організував виставку фігур з металевих деталей. Свою творчість називає АТО-артом. Його роботи можна зустріти на вулицях міста. Є автором пам'ятнику АТО в Сумах. Нещодавно створив "Хрест-крові" для міста Львів.

"Працюю з "відходами війни", які передають військові з фронту. Снаряди і боєприпаси спочатку віддаю на перевірку саперам. Потім дивлюся на що схожа та чи інша річ, вигадую образ, підбираю деталі. Спеціально роблю так, щоб кожен міг впізнати з чого зроблено виріб. Серед улюблених робіт "Посмішка доброго сусіда". Це голова, яка сміється з широко відкритим ротом. Щелепа зроблена з капкану, зуби з пуль. У середині – маленька табличка з написом "ЛНР". Щоб люди розуміли, ДНР і ЛНР нам як кістка в горлі. Якщо вийняти – боляче вкусить", – говорить Мойсієнко.

 

Своє місто чоловік називає "Сєпародонєцком". Пояснює, що більшість мешканців Україну своєю Батьківщиною не вважають.

"Я навіть із своєю дружиною розвівся, бо підтримувала Путіна. Кожен ранок бігла дивитися російські канали. Мріяла про створення Луганської Народної Республіки", – зізнався кореспонденту газети інженер-технолог Олександр Мойсієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий рекорд на фестивалі "З країни в Україну" встановили жителі Лисичанська

Зараз ви читаєте новину «У Сіверськодонецьку знову запрацювали фонтани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути