вівторок, 21 серпня 2018 13:32

У штабі ООС пояснили, навіщо зайняли "сіру зону"

У штабі ООС пояснили, навіщо зайняли "сіру зону"
У штабі ООС пояснили, навіщо українські війська зайняли "сіру зону". Фото: Корреспондент.net

Вхід ЗСУ у "сіру зону" - це лише черговий етап спланованої військової операції.

Навіщо українські військові зайняли нові позиції біля Горлівки, пояснили у штабі ООС.

"Об'єднані сили здійснюють заходи відповідно до затвердженого замислу та плану операції. На даний час виконують завдання лише однієї складової операції, а саме - здійснюють стабілізаційні дії. У рамках стабілізаційних дій Об'єднані сили вживають всіх необхідних заходів щодо створення більш безпечних умов як для виконання завдань нашими військовослужбовцями, так і для мирних громадян, що проживають у населених пунктах Донецької та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про нові позиції ЗСУ на Донбасі

Одним із важливих елементів зазначених дій із покращання безпеки саме і є утворені смуги забезпечення. У ті міста та селища, що потрапляють у розширену або знову утворену смугу забезпечення, заходить українська влада, і люди мають можливість користуватись всім спектром своїх прав та свобод", - йдеться у повідомленні.

Кілька днів тому під повний контроль Об'єднаних сил перейшов населений пункт Шуми і дачний масив цього населеного пункту, траса вздовж водопроводу і дачний масив селища Шахти 6-7.

Зараз ви читаєте новину «У штабі ООС пояснили, навіщо зайняли "сіру зону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути