Ексклюзиви
субота, 10 березня 2018 23:18

У СЦКК розповіли, як бойовики використовують перемир'я

У СЦКК розповіли, як бойовики використовують перемир'я
Бойовики продовжують таємно зосереджувати військову техніку і озброєння. Фото: Podrobnosti

Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики, використовуючи "режим всеохоплюючого перемир'я", який встановлений з опівночі 5 березня, в порушення мінських домовленостей продовжують приховано зосереджувати військову техніку та озброєння на тимчасово непідконтрольній території уряду України.

Про це йдеться на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook.

Зокрема, зазначається, що спостерігачами СММ ОБСЄ у районі населеного пункту Бугаївка Луганської області було виявлено 15 одиниць буксируваної артилерії різного калібру, а на південний схід від населеного пункту Кузнеці зафіксовано свіжі сліди важких вантажівок на обох смугах руху автодороги, що веде до кордону з Російською Федерацією.

При цьому, міжнародних пунктів пропуску на цій ділянці дороги немає.

Окрім того, бойовики НЗФ продовжують обладнувати свої фортифікаційні спорудження на непідконтрольних Києву територіях Донецької області.

"Так, на основі даних повітряного спостереження, виявлено нещодавно обладнані бойовиками позиції, протяжністю близько 150 метрів на південний захід від населеного пункту Зайцеве, фортифікаційні укріплення протяжністю близько 400 метрів, що проходять поблизу залізничного полотна на північ від населеного пункту Горлівка, та північніше населеного пункту Докучаєвськ", – зазначають у СЦКК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі бойовики продовжують порушувати перемир'я

Окрім того, за попередньою інформацією, поруч із залізничною станцією по вулиці Л. Макієвської у м. Дебальцево було виявлено 2 одиниці САУ.

"Подібні дії з боку окупаційної адміністрації Російської Федерації слід розцінювати як черговий етап підготовки засобів вогневого ураження до її застосування по позиціях Збройних сил України та по мирному населенню Донбасу в порушення мінських домовленостей. Зазвичай, проросійські найманці активізують свою діяльність саме після прибуття на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей так званого "гуманітарного конвою" з Російської Федерації, тим самим наражаючи на небезпеку мирне населення практично по всій лінії розмежування", – заявляє українська сторона СЦКК.

Зазначені дії бойовиків у СЦКК розцінюють як"цілковиту зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації Російської Федерації у подальшому загостренні конфлікту та як явне небажання дотримуватися вимог актів міжнародного права та мінських домовленостей".

З опівночі 5 березня на Донбасі мало встановитися повне і безстрокове перемир'я. Про це 2 березня у Мінську домовилася тристороння контактна група з врегулювання ситуації. Проте бойовики здійснили атаку через годину після початку перемир'я.

Зараз ви читаєте новину «У СЦКК розповіли, як бойовики використовують перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути