понеділок, 29 квітня 2019 15:02

У Ростовській області РФ відкрили центр видачі російських паспортів

У Ростовській області РФ відкрили центр видачі російських паспортів
Росіяни приймають 200 заяв у день

Центр видачі російських паспортів жителям окупованій частині Луганської області почав роботу в Новошахтинську в Ростовській області.

Він може прийняти до 200 заяв на день. Завтра обіцяють відкрити центр для видачі паспортів РФ жителям окупованої частини Донецької області, пише Цензор.НЕТ

"Сьогодні центр починає роботу в тестовому режимі. Ми приймаємо зараз документи від уповноважених осіб ЛНР. У міру зростання звернень ми будемо збільшувати кількість таких пунктів", - повідомив представник Головного управління у справах міграції МВС РФ Кирило Алзінов.

За його словами, отримати російське громадянство жителі окупованих районів Луганської області можуть в спрощеному порядку, який передбачає, що одержувачам паспортів не треба буде проходити ряд стадій: зокрема, претендентам не потрібно отримувати дозвіл на тимчасове проживання і посвідку на проживання.

Центр може прийняти до 200 заяв на день. При цьому для подачі заяви про отримання російського громадянства жителям окупованої частини Луганщини не потрібно виїжджати в Ростовську область. Вони можуть подати документи за місцем проживання, а потім приїхати за вже готовим паспортом.

Представник МВС також повідомив, що у вівторок буде відкрито міграційний пункт, де оформлятимутыся паспорта для жителів окупованій частині Донецької області. Де саме буде знаходитися цей центр, він не уточнив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі відповіли на заяву Зеленського щодо російських паспортів

24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений режим видачі російського громадянства жителям так званих "ДНР" і "ЛНР".

Зараз ви читаєте новину «У Ростовській області РФ відкрили центр видачі російських паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути