вівторок, 09 жовтня 2018 16:03

У Ростові криміналітет "перетер" за ДНР: фінанси поділять по-новому

У Ростові криміналітет "перетер" за ДНР: фінанси поділять по-новому
На сходці в Ростові кримінальні авторитети вирішували долю ДНР. Фото: operkor

Кримінальні авторитети та "злодії в законі" на "сходці" у російському Ростові-на-Дону ділили сфери впливу в терористичній ДНР.

Півтора тижні тому на зустріч приїхали близькі до Віктора Януковича люди, про це пише "Новая газета".

"Від "горлівських" був Олександр Батурін (Батура). Свого часу він був близький із Віктором Януковичем. Був наглядачем від "єнакіївських" по Горлівці, довіреною особою Юрія Іванющенка (Юра Єнакієвський). Також був - Армен Саркісян (із 2009-го вважався теж смотрящим за Горлівкою). Отримав свій титул від Юрія Іванющенка, згодом вважався людиною донецького олігарха Ріната Ахметова," - йдеться у повідомленні.

На "сходку" приїхав екс-співробітник фабрики тютюнових виробів "Хамадей", що на окупованій території Донеччини, Віталій Мітла.

"Прибув також активний член ОПГ Едуард Асатрян (Едик Осетрина або Едік Тбіліський). Під час бойових дій був "командиром підрозділу батальйону "Восток", а зараз "депутат" - злодій у законі, один із дуже впливових людей у кримінальному світі Россії. Були люди з Дніпра, від злодія в законі Сергія Олійника (Умка). Умка вважається правою рукою Олександра Накрешвілі (Нарик), який очолює злочинне співтовариство в Дніпрі", - зазначає видання.

Крім того, зазначається, що були і представники Луганська та угруповань, які працювали в Донецьку до війни.

"На сходці обговорювалися сфери впливу у ДНР. Йшлося про так звані "квоти", переділ і передачу майна, контрабанду тютюну з заводу "Хамадей". Горлівка, як вирішили в Ростові, повинна контролюватися "єнакіївськими" та людьми Ахметова. Йшлося про машиноремонтні заводи та інші великі підприємства, а також про постачання насіння, солі, продуктів харчування, що йдуть з боку України через Горлівку", - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевиховував: чоловік сяде за вбивство родича

Також російське видання стверджує, що "безпеку існування та процвітання незаконного бізнесу в ОРДЛО повинен забезпечувати "український кримінальний світ, а також представники кримінального світу самопроголошених республік". Ростовська сторона забезпечує транспортування і безпеку логістики, а українська - роботу силових структур України на користь угруповань, технічну частину та фінансування.

Зазначається, що через кілька днів після "сходки" з горлівського напрямку прибрали митницю ДНР, яка раніше входила до "міндоходов" втікача Олександра Тимофєєва (Ташкента).

Російсько-окупаційне командування посилило заходи щодо мобілізації населення на призов на "службу" до так званих військ "ДНР" і "ЛНР". Примусово викликають чоловіків на військові збори.

Зараз ви читаєте новину «У Ростові криміналітет "перетер" за ДНР: фінанси поділять по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути