четвер, 16 листопада 2017 23:51

У Путіна зробили уточнення щодо обміну полоненими

У Путіна зробили уточнення щодо обміну полоненими
Дмитро Пєсков, прес-секретар президента РФ

Керівництво РФ має обмежений вплив на бойовиків "ЛДНР". Про це на прес-конференції заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков. Він також назвав деякі уточнення щодо останніх переговорів про обмін полоненими.

Про це передає видання "Сегодня".

РФ заявляє, що не є учасником конфлікту. Відповідаючи на питання, чи не є дзвінок Путіна бойовикам порушенням цієї позиції, Пєсков відповів: "Ми не маємо можливості якимось чином тиснути на ці невизнані "республіки", ми не маємо можливості давати комусь доручення там, тому що це республіки, які живуть самостійним життям, але президент ніколи не приховував, що у нього є можливість звертатися із закликами, можливість чинити певний вплив, не безмежний, але певний. Ось цим впливом і користується голова держави".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миротворці зайдуть на Донбас під виглядом "троянського коня" Путіна

Прес-секретар президента РФ не уточнив, чому в офіційному релізі після розмови в Кремлі не застосовували словосполучення "невизнані республіки" щодо окупованих територій.

Лідер бойовиків Ігор Плотницький після розмови із Путіним дав доручення перевірити умови утримання українських полонених. Терористи заявили, що готові передати Україні 74 полонених в обмін на 306 своїх.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна зробили уточнення щодо обміну полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути