понеділок, 13 березня 2017 05:30

У Порошенка розповіли, хто заважає введенню нових санкцій проти Росії

У Порошенка розповіли, хто заважає введенню нових санкцій проти Росії

В Адміністрації президента вважають, що "Штаб блокади торгівлі із окупантами" заважає введенню Євросоюзом нових санкцій проти Росії.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю Hromadske.

Він пояснив, що санкції передбачають два етапи: перший - попереджувальний щодо відповідальності російського бізнесу і бойовиків у разі рейдерського захоплення українських підприємств, і другий етап – у разі, якщо це рейдерське захоплення станеться, запровадити точкові санкції проти, передусім, російського бізнесу або посередників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремля змінились стратегія щодо Донбасу - політолог

"Якщо, наприклад, буде захоплене якесь підприємство, то його продукцію зможуть продавати лише на територію РФ. І якщо якесь російське підприємство буде купувати цю продукцію, то ми проситимемо наших європейських партнерів та США запровадити проти такого підприємства точкові економічні санкції", - сказав Єлісєєв.

За його словами, досягти таких домовленостей "цілком реалістично", але для його реалізації "потрібно щось вирішити з цією блокадою".

"Нам наші партнери кажуть уже прямою мовою, що "в цих умовах ми не можемо запроваджувати санкції, оскільки ви самі себе караєте", - зазначив заступник глави Адміністрації президента.

На Харківщині представники "Штабу блокади торгівлі з окупантами" намагалися встановити намет та облаштувати блокпост на залізниці на території станції Куп'янськ-Сортувальний.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка розповіли, хто заважає введенню нових санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути