середа, 13 квітня 2022 10:26

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони назвали ключові цілі російських окупантів

У Міноборони назвали ключові цілі російських окупантів
Можливий повторний наступ окупантів на Київ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ключове завдання російських окупантів - спроба закріпитися на кордонах Луганської та Донецької областей.

Водночас існує загроза ворожого наступу і на інші регіони України, заявила у середу заступниця міністра оборони Ганна Маляр під час телемарафону.

"Збройні сили України звільнили Київську область від росіян і ті змушені були залишити нашу територію. Разом з тим ми розуміємо, що ризик відновлення агресивних дій щодо інших регіонів, не лише на сході, можливий. Ми розглядаємо такий сценарій", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супутники зафіксували ворожі війська з боку РФ, які стягують на схід України

Маляр наголосила, що Росія розглядає Херсонську і Харківську області як регіони застосування своїх збройних сил.

"Сьогодні ключове завдання російських військ - це схід і вони намагаються закріпитися на географічних кордонах Луганської та Донецької областей. Водночас можлива загроза і щодо інших регіонів. Війна в активній фазі зараз, ми не можемо говорити, що знижується активність. Залежно від того, як розвиватимуться обставини по інших регіонах, буде зрозуміло, чи просуватиметься ворог далі", - додала вона.

Російські окупанти продовжують перекидати в Україну так званих "добровольців". У Ленінградській області Російської Федерації сформували батальйон чисельністю понад 400 осіб.

На Сіверському напрямку не виключається утримання в прикордонних з Україною районах Курської області окремих підрозділів для проведення демонстраційних дій з метою сковування сил українських захисників.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони назвали ключові цілі російських окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути