субота, 08 серпня 2020 09:45

У мережу потрапили персональні дані близько 7 тис. військовослужбовців

У мережу потрапили персональні дані близько 7 тис. військовослужбовців
Оприлюднено персональні дані 6 907 військовослужбовців: ПІБ, номери військових частин, дати самовільного залишення військових частин. Фото: https://www.mil.gov.ua/

Виявили чат-бот в Telegram, де оприлюднено персональні дані 6 907 військовослужбовців (ПІБ, номери військових частин, дати самовільного залишення військових частин). Про це заявили в Офісі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

"З метою оперативного припинення незаконного поширення персональних даних громадян України, що в умовах військової агресії з боку Російської Федерації може завдати істотної шкоди обороноздатності держави, було направлено листи до Служби безпеки та Національної поліції", - заявили в офісі омбудсмена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зламати Facebook і купити підписників: скільки коштують послуги хакерів

Наголосили на необхідності невідкладного блокування Telegram-бота, який продовжує поширювати зазначений файл з персональними даними.

Нацполіція за вказаним фактом розпочала кримінальне провадження за частиною першою статті 182 Кримінального кодексу України (Порушення недоторканності приватного життя). Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт до шести місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

США підтримають розвиток кібербезпеки в Україні і з цією метою виділять $38 млн міжнародної технічної допомоги, написав у Facebook віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зараз ви читаєте новину «У мережу потрапили персональні дані близько 7 тис. військовослужбовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути