Волонтери продемонстрували інтер'єр їдальні саперів 93-ї бригади на Луганщині в селищі Нижньому.
"Милий і добрий кітч. Сподобалися яскраві кольори столів та стільців разом із фотошпалерами та скатертинами з видами західних міст. На столах нарізаний великими куснями хліб, сир, масло, сало, чверті цибулин, печиво, сіль та перець, серветки в серветниці. На сніданок макарошки, м'ясна підлива, кабачкова ікра в трилітровій банці та вже солодкий чай у великій каструлі. Це вам не 2014-й, зміни, хоч і повільні, відбуваються, важка машина МО працює активніше і розумніше", - коментують волонтери групи "Повернись живим", повідомляє видання Експрес.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вусолапохвіст в АТО: в бліндажах живуть собаки, коти та гуси
- У день на одного службовця ЗСУ виділяють трохи менш як 18 грн на продукти. У зоні АТО діє "льотна" норма, що додає ще 5 грн. Отже, щодня на продукти виходить близько 23 грн.
- МО і ГШ не керують постачанням продовольства. Із часів реформ Гриценка це віддано на аутсорс. Держава платить за годування, а закупівля продовольства - головний біль комерційних підприємств, які уклали договори на годування ВСУ (їх 4).
- У зоні АТО їжу готують кухарі ВСУ. Комерційні фірми виявилися не готові надавати послуги готування в зоні бойових дій, тому вони лише забезпечують продуктами.
- Усі частини ЗСУ в зоні АТО мають одну норму. Усіх обслуговують одні фірми з однакових складів.
Коментарі