Ексклюзиви
вівторок, 24 травня 2022 10:30

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі знайшли могильник із тілами 200 людей
3

Фото: t.me/andriyshTime

У знищеному та заблокованому Росією Маріуполі на Донеччині під завалами багатоповерхівки в підвалі знайшли 200 тіл загиблих із високим ступенем розкладання.

Сталося це в районі приміської АЗС-2 на просп. Миру, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Тelegram 24 травня.

"Через відмову місцевих збирати та упаковувати тіла загиблих, МНС Росії залишило місце робіт. Тіла загиблих залишилися на місці, через частково розібрані завали сморід чутно майже у всьому кварталі. Місто перетворилося на суцільне кладовище", - написав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія направила в Маріуполь своїх МНСників - ті "проявили" себе

Зазначив, що процес перепоховання загиблих із дворів багатоповерхівок фактично зупинився. Ускладнює його робота корпорації "Ритуал" з окупованого Донецька.

"Для "офіційного" безкоштовного перепоховання треба дочекатися черги, самостійно привезти тіло загиблого в "морг", видавши, що тіло щойно знайдене. Або погодитися на запис відео, де заявник скаже, що вбитий (загиблий. - Gazeta.ua) саме українською армією. Через такі умови в імпровізованому моргу біля "Метро" на вулиці складено в пакетах велику кількість трупів (на першому фото. - Gazeta.ua)", - пояснив Андрющенко.

Спроби російських окупантів полагодити комунікації в Маріуполі призвели до того, що вода, яка ринула вулицями, вимиває тіла загиблих із поховань у дворах.

Під кожною руїною у місті маріупольці знаходять до 100 тіл загиблих.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі знайшли могильник із тілами 200 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути