неділя, 17 квітня 2022 07:03

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі загинула бойовий медик, яка привернула увагу світу до катастрофи у місті

У Маріуполі загинула медик Національної гвардії старший сержант Олена Кушнір, яка залишалася в місті рятувати військових та цивільних.

Раніше їй вдалося евакуювати з міста маленького сина, в перші дні війни вона втратила кохану людину. Про це повідомляє журналістка Тетяна Даниленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни перетворили Маріуполь на ГУЛАГ - мерія

"У березні Олена Кушнір записала відео, щоб привернути увагу світу до гуманітарної катастрофи у Маріуполі. За моєю інформацією, в оточеному Маріуполі залишається не менш як сто жінок-військовослужбовців. Без доступу до елементарної гігієни і води", - написала Даниленко.

Автор: t.me/mariupol_our
  Скріншот переписки Олени Кушнір з подругою
Скріншот переписки Олени Кушнір з подругою

У березні медик записала відео, в якому закликала деблокувати Маріуполь, дати можливість привезти медикаменти, евакуювати поранених та по-людськи поховати мертвих.
Наголошувала, що всі, хто боронить місто - не мученики, а борці. Але потребують допомоги всієї України. Маріуполь - це Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі загинула бойовий медик, яка привернула увагу світу до катастрофи у місті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути