понеділок, 05 лютого 2018 13:56

У "кремлівську доповідь" мінфін США додав ватажків ЛДНР та "сірого кардинала" терористів

У "кремлівську доповідь" мінфін США додав ватажків ЛДНР та "сірого кардинала" терористів
Ватажки бойовиків ЛДНР потрапили у "Кремлівську доповідь" США. Фото: 24News

У санкційний список "кремлівської доповіді", підготовленої США, мінфін додав 9 "міністрів" з ОРДЛО, 1 "заступника міністра", а також колишнього луганського чиновника і його родича.

Про це повідомив сайт "Донпресс".

Йдеться про "міністра доходів і зборів" ДНР Олександра Тимофєєва ("Ташкент"), "міністра палива та енергетики" ДНР Олексія Грановського, "очільницю МЗС" Наталію Ніконорову та інших "чиновників".

"Найскандальнішим фігурантом списку є Тимофєєв, який вважається одним із "сірих кардиналів" ДНР", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові успіхи: ЗМІ показали, які території Донбасу перейшли під контроль ЗСУ

У списку значиться непублічна, але впливова фігура - "колишній заступник міністра палива і енергетики угруповання" ЛНР Олександр Мельничук, який організував схему поставок вугілля з окупованого Донбасу в країни ЄС.

Міністерство фінансів США представило Конгресу "кремлівську доповідь". Документ включає 114 російських політиків і 96 наближених до Володимира Путіна олігархів, статки яких оцінюються у понад $1 млрд. Крім того, у "кремлівській доповіді" вказаний список підприємств, які мають частку держави понад 25% і виручку більше як $2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «У "кремлівську доповідь" мінфін США додав ватажків ЛДНР та "сірого кардинала" терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути