пʼятниця, 11 травня 2018 16:54

У Кремлі звільнять куратора бойовиків Донбасу після провалу - ЗМІ

У Кремлі звільнять куратора бойовиків Донбасу після провалу - ЗМІ
Радник президента РФ Владислав Сурков. Фото rian.ru

Помічник президента РФ Владислав Сурков, який відповідає за український напрямок і співпрацю з самопроголошеними Абхазією і Південною Осетією, може залишити свій пост за підсумками перестановок в адміністрації Володимира Путіна.

"В Кремлі незадоволені тим, що "стратегія на українському напрямку в цілому зайшла в глухий кут, мінські угоди не виконуються, будь-яких проривів в доступній для огляду перспективі не передбачається". За нашого життя проблеми з Донбасом не вирішити, це питання наступних поколінь", - додає джерело, близьке до Кремля, повідомляє РБК.

При цьому опитані чиновники стверджують, що справа не особистості Владислава Суркова, а в тому, що результати нікому не вдасться змінити.

Однією причиною звільнення є конфлікти Суркова з іншими відомствами, де "вважали, що він втручається не в свої справи". Фактами можуть слугувати суперечка з ФСБ і силовиками, а також підтримка Ігоря Плотницького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сурков розповів про призначення Росії в світовому порядку.

Російських бойовиків-найманців збройних формувань ЛДНР на Донбасі фінансують колишні українські чиновники-втікачі. Про це заявив військовий експерт і політолог Олексій Арестович, відзначаючи, що змушує їх це робити російське керівництво і ФСБ.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі звільнять куратора бойовиків Донбасу після провалу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути