понеділок, 22 жовтня 2018 18:48

У Києві затримали кавказця, який воював на Донбасі

У Києві затримали кавказця, який воював на Донбасі
За підозрою у розбої затримали Салмана Сайнароєва. Фото: zaborona.com

22 жовтня о 12:00 поліція затримала у Києві громадянина Росії, уродженця республіки Інгушетія Салмана Сайнароєва.

Адвокатка затриманого Злата Симоненко збиралася разом зі своїм підзахисним піти до слідчих у Шевченківське районне управління МВС. Хотіли забрати його документи, телефон, комп'ютер та гроші, які спецпризначенці вилучили під час обшуку та затримання 10 жовтня. Коли Сайнароєв вийшов із дому в Солом'янському районі Києва, його затримали представники Національної поліції, посадили в мікроавтобус та повезли у відділок, повідомляє Zaborona.com.

Під час першого затримання Сайнароєву повідомили, що він проходить по кримінальній справі як свідок. Симоненко повідомила, що поліцейські заявляють, що відправили Сайнароєву лист про підозру поштою. За словами юристки, лист ще не дійшов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні затримали екс-власника російського банку

Салмана Сайнароева звинувачують у розбої та умисному вбивстві. За даними журналістів він брав участь у пограбуванні ювелірного магазину 12 серпня 2018 року в Києві.

Сайнароев брав участь у війні на Донбасі в складі добровольчого батальйону імені Шейха Мансура. У цьому батальйоні воював Тимур Тумгоєв, якого 12 вересня 2018 року ГПУ екстрадувала в РФ за запитом ФСБ. За інформацією видання, Сайнароев дружив з Тумгоєвим і публічно підтримував його. Сайнароев входить до складу переговорної групи, яка бере участь в розслідуванні екстрадиції Тумгоєва.

Українські правоохоронці затримали і передали російській ФСБ інгуша Тимура Тумгоєва, який за попередніми даними воював на Донбасі у складі ДУК "Правий сектор". Рішення про екстрадицію Тумгоева підписав заступник Генпрокурора України Євген Єнін.

Зараз ви читаєте новину «У Києві затримали кавказця, який воював на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути