Ексклюзиви
четвер, 29 серпня 2019 18:30

У Харкові модернізували БТР, який випускають з 50-х років

У Харкові на заводі ім. Малишева провели чергові випробування модернізованого БТР-50.

Оновлена бойова машина успішно форсувала водну перешкоду вплав, повідомляє Укроборонпром.

"З метою дозавантаження виробничих потужостей заводу була розроблена модернізація БТР-50. В Україні цей бронетранспортер не перебуває на озброєнні, але у багатьох арміях світу, особливо в азійських та африканських регіонах, він успішно експлуатується, - каже генеральний директор заводу Олександр Чурсін. - Завод ім. Малишева наразі може запропонувати модернізацію цих бойових машин більш потужними двигунами".

Автор: Укроборонпром
 

Удосконалений БТР-50 оснащений новим українським двигуном ЗТД-2 потужністю у 400 к.с., який замінив застарілий В-6 потужністю 240 к.с.

Машина також отримала п'ятиступеневу коробку передач з планетарними механізмами повороту, та доопрацьовані вузли ходової частини. Тож БТР-50 з новим харківським двигуном став більш швидким та мобільним, як на суші, так і на воді. Крім того, значно зросла надійність машини та її експлуатаційні характеристики.

Автор: Укроборонпром
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні випробовують новий БТР "Отаман"

Модернізований БТР-50 вже успішно пройшов ходові тестування на пересіченій місцевості та вогневі випробування.

Автор: Укроборонпром
 

БТР-50 – гусеничний бронетранспортер, який був розроблений у 50-х роках XX сторіччя. Він призначений для транспортування до 20 бійців та військових вантажів масою до 2000 кг.

Міністерство оборони України замість українських "Дозор-Б" закуповує польські бронемашини Oncilla.

Тактична бойова колісна машина "Дозор-Б" - це українська розробка. Автори - Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова. Виготовляли броньовик на Львівському бронетанковому заводі. 2016-го до ЗСУ передали першу і поки що єдину партію ТКБМ "Дозор-Б" у складі 10 бронемашин.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові модернізували БТР, який випускають з 50-х років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути