середа, 02 жовтня 2019 15:30

У ЄС прокоментували підписання "формули Штайнмаєра"

У ЄС прокоментували підписання "формули Штайнмаєра"
Майя Косьянчич прокоментувала підписання "формули Штайнмаєра". Фото: frontnews.eu

"Формула Штайнмаєра" може стати ключем до досягнення міцного мирного вирішення конфлікту на Донбасі.

"Підсумки вчорашньої дискусії Тристоронньої контактної групи в Мінську, зокрема, щодо так званої "формули Штайнмаєра" - це крок, який, можна сподіватися, може призвести до подальших зусиль щодо повного виконання Мінських угод усіма сторонами", - заявила речниця високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерики Могеріні Майя Косьянчич, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Жінка нагадала, що ЄС підтримує роботу в "нормандському форматі" Тристоронньої контактної групи й ОБСЄ зі сприяння реалізації Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленського геть" - на Майдані мітингують проти формули Штайнмаєра

"ЄС твердо та в повністю підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в її визнаних кордонах", - додала вона.

Російська газета "Коммерсант" опублікувала листи-погодження на "формулу Штайнмаєра", які надіслала Росія, бойовики з окупованих районів Донецької та Луганської областей і Україна. Підпис із українського боку ставив представник у Тристоронній контактній групі в Мінську, другий президент Леонід Кучма.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС прокоментували підписання "формули Штайнмаєра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути