Ексклюзиви
четвер, 14 березня 2019 19:14

У Донецьку вшанували могилу українського патріота

У Донецьку вшанували могилу українського патріота
Відвідали могилу Дмитра Чернявського. Фото: "Факти"

13 березня, у річницю загибелі Героя України Дмитра Чернявського, якого посмертно зарахували до Небесної сотні, його могилу на окупованій території відвідали українські патріоти.

Про це повідомляють "Факти".

"Передайте привіт всім-всім нашим там - на мирній території України. І скажіть, що ми чекаємо їх додому. Чекаємо з перемогою", - попросили люди, які продовжують доглядати за могилою Дмитра Чернявського і щороку приносять до неї квіти. За словами учасників донецького опору, які проживають на окупованій території, більше доглядати за могилою нікому.

Мало хто з решти в окупації знає, де могила Чернявського, тому що похований Дмитро під чужим прізвищем. Як зазначається, ховали його з розумінням того, що на Донбас насувається війна, а українська армія в той момент не могла протистояти потужній армії країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломат розповів, як Україна може повернути окуповані території

"Батькам Дмитра, яких тоді вивезли з регіону (вони і понині проживають у Львові), ми традиційно вислали фотозвіт. Урочистих промов не вимовляли, віршів не читали, щоб не привертати уваги. Така могила тут не одна. На різних кладовищах є і могили добровольців , загиблих в 2014-2015 роках. Більшість з них завбачливо ховали не під їх справжніми прізвищами, якщо вони були відомі ворогам, щоб могили не піддалися нарузі. У деяких загиблих героїв родичі проживають на мирних територіях, тому за їх могилами доглядають такі ж, як ми. Ті, хто в силу різних причин залишився тут. Хоча навіщо пояснювати причини? Наш будинок тут. А ця земля - Україна. І ми живемо надією на те, що ці території звільнять", - розповіли журналістам донецькі патріоти.

Бойовики обстріляли школу у населеному пункті Золоте-5 на непідконтрольній Україні частині Донбасу. Характерні пробоїни на будівлі навчального закладу свідчать про те, що вогонь вівся із стрілецької зброї.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку вшанували могилу українського патріота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути