середа, 08 лютого 2017 16:36

"У Донецьку триває полювання на людей" - активістка місцевого Майдану

"У Донецьку триває полювання на людей" - активістка місцевого Майдану
Олена Маленкова, Gazeta.ua

За опозиційні висловлювання у Донецьку кидають до підвалу.

Про це Gazeta.ua розповіла активістка донецького Майдану і підприємець Олена Маленкова.

"Замість "чорного воронка" приїздить білий Hyundai. З четвертої до шостої ранку. Знайомий днями розповів, що чув, як кричала жінка. Перед тим ломилися в двері. Волочили по сходах тіло. Полювання на людей триває. Шарикови прийшли до влади. Найсумніше, що навіть нормальні люди швидко скочуються вниз. Доноси вітають. Як 1937-го, якщо сподобалася чиясь дружина чи квартира, можна настукати, і його заберуть", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найбільша трагедія Донецька - віра в Ахметова" - Олена Маленкова

Торік Олену Маленкову запросили до комітету Верховної Ради з питань соціальної політики. Бере участь у підготовці проекту деокупації Донбасу.

"Деокупація все одно буде. Не сьогодні, так завтра. Війни не тривають вічно. Путін теж не вічний. Головне - Донецьк дуже хоче повернутися в Україну. Спілкуюся з масою людей там. Майже всі проукраїнські виїхали. Але навіть тепер багато телефонують: "Ви нас звільняти збираєтеся?" Деякі борються. Запустили у Донецьку радіо "Укроп ФМ" у кодуванні. На День незалежності півгодини в центрі на набережній грав гімн України. Хтось винайняв декілька квартир і о шостій ранку голосно врубив музику. Півгодини не могли знайти, де грає. Це підтримує людей, які чекають на Україну. Для них важливо навіть, коли на асфальті хтось жовтою фарбою напише: "Слава Україні". Неправда, що там - самі сепари", - наголосила Маленкова.

Інтерв'ю з Оленою Маленковою читайте у свіжому випуску журналу "Країна".
Зараз ви читаєте новину «"У Донецьку триває полювання на людей" - активістка місцевого Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути