пʼятниця, 17 березня 2023 09:49

Спецтема: Війна Росії проти України

У боях за Бахмут спецпризначенці ЗСУ "мінуснули" роту окупантів

У боях за Бахмут спецпризначенці ЗСУ "мінуснули" роту окупантів
Сили оборони України, зокрема бійці ССО, продовжують битися за Бахмут. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Підрозділ Сил спеціальних операцій (ССО) на Бахмутському напрямку знищив щонайменше роту окупаційних військ.

За декілька днів боїв там ворог також не дорахувався розвідувального дрона "Орлан-10". Про це повідомила пресслужба ССО вранці 17 березня в Telegram.

"Оператори ССО України продовжують мужньо обороняти Бахмут. Ворог отримує відсіч при кожній спробі просунутися вперед. Ми вистоїмо і переможемо", – йдеться в описі до відео.

На оприлюдненому захисниками відео можна побачити кадри боїв. Зокрема, роботу снайпера по скупченню живої сили противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна скувала російські сили" – у США високо оцінили оборону Бахмута

Захопити Бахмут російські окупанти намагаються вже сім місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.

14 березня на засіданні Ставки ухвалили рішення продовжити оборону міста Бахмут.

Командувач Сухопутними військами Олександр Сирський заявив, що сили та ресурси, які наша сторона залучила для захисту міста, змушують РФ відмовитися від просування вперед.

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний пояснив, що операція в Бахмуті – ключова для стійкості оборони всього фронту. Таким чином ЗСУ виграють час для свого майбутнього контрнаступу, який "вже не за горами".

Глава Пентагону Ллойд Остін назвав події в Бахмуті битвою президента Володимира Зеленського. Так натякнув, що перегрупування ЗСУ, тобто вихід з міста, означатиме бажання зберегти перевагу.

Зараз ви читаєте новину «У боях за Бахмут спецпризначенці ЗСУ "мінуснули" роту окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути