вівторок, 08 травня 2018 14:12

У Білорусі засудили бойовика ЛНР Пушкіна

У Білорусі засудили бойовика ЛНР Пушкіна
Білорус Яровий на прізвисько Пушкін воював на Донбасі проти укранських військових. Фото: Інформаційний спротив

У Білорусі засудили бойовика ЛНР Ярового на прізвисько Пушкін.

Отримав 2 роки колонії загального режиму, повідомляє "Інформаційний спротив".

"Суд встановив, що громадянин Республіки Білорусь з 14.04.2016 до 18.12.2017 року неодноразово в'їжджав через прикордонний пункт пропуску "Новошахтинськ Авто" Російської Федерації на територію самопроголошеної Луганської народної республіки, розташованої на території іноземної держави - України, де без уповноваження Республіки Білорусь надійшов на військову службу в збройне формування однієї з протиборчих сторін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ намагалась завербувати громадянку України

Обвинувачений брав участь у збройному конфлікті зі Збройними силами України: обладнав бойові позиції, проводив обстріли позицій Збройних сил України з використанням закріпленого за ним бойової вогнепальної зброї, вибував у складі розрахунку на лінію розмежування протиборчих сторін для коригування та ведення вогню по позиціям противника, вів вогонь по зазначених позиціях", - йдеться у повідомленні Могильовського обласного суду Республіки Білорусь.

7 травня Павлоградський міськрайонний суд вирішив заарештувати на 60 діб без можливості внесення застави бразильця Рафаеля Лусваргі. Його звинувачують в участі у незаконних збройних формуваннях і терористичній організації.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі засудили бойовика ЛНР Пушкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути