неділя, 21 травня 2023 09:37

Спецтема: Війна Росії проти України

У Бахмуті ситуація критична, але "вагнерівці" ще не захопили місто – командир ЗСУ

У Бахмуті ситуація критична, але "вагнерівці" ще не захопили місто – командир ЗСУ
Гарячі бої за Бахмут ведуться від початку серпня 2022 року. Фото: Генштаб ЗСУ

У Бахмуті на Донеччині не зупиняються бойові дії.

Російська приватна військова компанія "Вагнер" ще не захопила місто-фортецю, розповів командир роти ударних дронів 24-ї бригади Збройних сил України на псевдо "Хасан" в телемарафоні "Єдині новини" 21 травня, передає Gazeta.ua.

"Насправді, ситуація дійсно критична, складна, але війська так само знаходяться наші у Бахмуті, ведуть бої. Бої не зупиняються. Працює важка артилерія противника, піхота, стрілецька зброя, але Збройні сили України знаходяться поруч, знаходяться на околицях, знаходяться на лівому, на правому флангах, тобто фортеця Бахмут ще не взята", – наголосив військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського відреагували на заяву Пригожина про Бахмут

Додав, що "Вагнер" зовсім не жаліє власну живу силу.

"Своїх людей, якщо їх можна так назвати, кидають безпрецедентно на такі відчайдушні кроки для того, щоб взяти будиночок, щоб взяти кусочок посадки, вулиці. Просто кидають їх пачками", – сказав "Хасан".

20 травня засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин виклав відеоролик із новою заявою про нібито повне захоплення Бахмута. Українське Міноборони одразу спростовувало заяву ватажка ПВК.

21 травня Reuters поширив новину, що президент Володимир Зеленський нібито підтвердив втрату Бахмуту. Його прессекретар Сергій Никифоров заперечив це. Насправді український лідер, на полях самі G7 у Японії, спростував заяву ворога про взяття Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «У Бахмуті ситуація критична, але "вагнерівці" ще не захопили місто – командир ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути