Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2018 15:57

Тристороння контактна група домовилась про перемир'я на Донбасі

Тристороння контактна група домовилась про перемир'я на Донбасі
Фото: з відкритих джерел

Безпекова підгрупа Тристоронньої контактної групи домовилась про введення режиму тиші на Донбасі з 29 грудня. Про це розповів Євген Марчук, представник України у ТКГ, в ефірі телеканалу "Прямий".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Останній рубіж у випадку війни" - військові розповіли, хто захистить українців

"Було обговорено пропозицію України, яку вносили ще на минулому засіданні про запровадження режиму тиші. Ми запропонували запровадити режим тиші, тобто безстрокове припинення вогню, починаючи з завтрашньої ночі, якщо точно, то з 00 годин 01 хвилини 29 грудня. Були й інші пропозиції, але якщо коротко, то нам вдалося сьогодні досягнути такої домовленості", - заявив він.

За його словами, цей режим тиші потрібно буде використати для відновлення інфраструктури. Він також зазначив, що російська сторона навіть пропонувала розпочати перемир'я раніше, однак в Україні підкреслили, що "для цього треба серйозно підготуватися".

Востаннє ТКГ домовлялась про перемир'я на Донбасі у вересні цьогоріч. Воно мало безстроково працювати від 29 серпня, однак було порушене першого ж дня.

Зараз ви читаєте новину «Тристороння контактна група домовилась про перемир'я на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути