середа, 09 жовтня 2019 13:37

Тричі обстріляли ділянку розведення сил у районі Золотого

Тричі обстріляли ділянку розведення сил у районі Золотого
Бойовики тричі стріляли по Золотому на Луганщині. Усього з початку доби окупанти порушили режим тиші 17 разів / фото: Корр

Ворог тричі стріляв біля селища Золотого на Луганщині, де нібито має відбутись процес розведення військ.

Від початку доби ворог здійснив 11 обстрілів позицій операції Об'єднаних сил, жоден українських воїн не постраждав, заявив під час брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

"Сьогодні у районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України зафіксовано вже 11 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. При цьому окупанти тричі застосовували по наших українських героях артилерію та міномети, свідомо порушуючи Мінські угоди щодо заборони застосування важкого озброєння", - каже він.

З 10:25 зафіксовано розриви трьох ворожих мін калібру 82-мм у районі населеного пункту Золоте на Луганщині.

Терористи вели мінометний обстріл у районі селища Піски на Донеччині, випустивши по позиціях українських воїнів 10 мін калібру 82-мм і застосувавши великокаліберні кулемети.

Протягом 40 хвилин російсько-окупаційні війська здійснили 12 артилерійських пострілів калібру 122-мм і випустили 6 мін 120-го калібру по українських захисниках селища Новолуганського та Доломітного на Донеччині.

Крім того, ворог відкривав вогонь із гранатометів різних систем і стрілецького озброєння в районах Пищевика, Новогнатівки, Лебединського, Миколаївки, Красногорівки, Золотого і Майорська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добровольці побились із поліцією дорогою до Золотого

За наявною інформацією, бойових втрат унаслідок ворожого прицільного вогню серед наших героїв немає.

Станом на 7:00 9 жовтня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. Бойовики обстрілювали позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також із гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Зараз ви читаєте новину «Тричі обстріляли ділянку розведення сил у районі Золотого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути