вівторок, 17 жовтня 2023 08:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Траса Бахмут-Горлівка під нашим вогневим контролем" - що відбувається на Донеччині

"Траса Бахмут-Горлівка під нашим вогневим контролем" - що відбувається на Донеччині
Українські війська продовжують просуватися на Бахмутському напрямку. Фото: deepstate

Росія намагається утримати в своїх руках Бахмут та відсунути від нього з'єднання Сил оборони України. Наші сили повільно просуваються вперед на півдні міста. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Січень.

"Росіяни намагаються утримати в своїх руках Бахмут та відсунути від нього з'єднання Сил оборони. У разі досягнення успіху, Росія зможе розгорнути наступ на Часів Яр, а від нього на Слов'янськ і Краматорськ або на захід, до рубежу річки Кривий Торець і міста Дружківка. За рахунок зазначеного будуть забезпечені вихідні райони для подальшого просування в глибину території України. Як і раніше, бої довкола Бахмута мають різноспрямований характер. Так, на північних околицях міста російські війська ведуть наступальні дії в районі населеного пункту Оріхово-Василівки. На півдні вони протидіють просуванню наших сил із-під сіл Кліщіївка та Андріївка на схід. Жорстка оборона ЗС РФ у цьому районі поєднується з контрнаступальними діями", - сказав Січень.

Загальна обстановка на Бахмутському напрямку, по суті, залишається без змін, пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія хоче створити новий Іловайськ" – військовий експерт

"Наші сили повільно просуваються вперед на півдні від Бахмута, дійшли до залізниці та тримають під вогневим контролем автотрасу Бахмут-Горлівка. Російським військам вдалося трохи потіснити Сили оборони України на півночі від Бахмута, однак це жодним чином не вплинуло на їх положення. Через перенесення пріоритетної уваги сторін на інші напрямки, Бахмутський напрямок певним чином відходить на другий план. Ні російські сили, ні українські значних резервів там не мають. А тому, у найближчій перспективі суттєвих просувань в той, чи інший бік там, скоріше за все, не буде", - уточнив Січень.

Українські війська продовжують просуватися на Бахмутському напрямку. Російські загарбники там зазнають суттєвих втрат. Про це в ефірі національного телемарафону розповів керівник пресслужби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш.

За його словами, Сили оборони України продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку та обороняються на Куп'янському і Лиманському, де ворог проводить наступальні дії.

Зараз ви читаєте новину «"Траса Бахмут-Горлівка під нашим вогневим контролем" - що відбувається на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути