пʼятниця, 16 лютого 2018 21:32

"Лише мочили губи" - ветеран розповів, як у Донецькому аеропорту виживали без води

"Лише мочили губи" - ветеран розповів, як у Донецькому аеропорту виживали без води
Жуков розповів про захист ДАПу. Фото: "НикВести"

Під час штурму Донецького аеропорту військові на декілька днів залишались без води. Бойовики блокували їм усі дороги.

"У нас справді була проблема, що підходи зі сторони Пісків заблокували терористи, до нас навіть не могли прорватись танки, бо бойовики розставили ДРГ та гранатомети. Ми десь 2 дні не мали води", – розповів начальник Департаменту патрульної поліції та ветеран АТО Євгеній Жуков "24 канал".

Кіборги зливали воду з іржею з батарей аеропорту, кидали туди спеціальні пігулки для дезінфекції та по черзі її пили. Щоб на всіх вистачило, військові лише змочували губи рідиною. Згодом вдалось зламати оборону терористів та доправити продукти до Донецького аеропорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усі, хто був за пагорбом, загинули. Мене врятував "Фотограф"

"Коли військові розвантажували авто з водою, то однією рукою тримали пляшку та пили воду, а іншою – звільняли авто від тари", - додав Євгеній Жуков.

У новий термінал ДАПу приїхали вночі. Перед тим простояли на "взльотці" (злітна смуга. – Gazeta.ua) в підбитому з гранатомета БТРі. Він горів, але ніяк не міг спалахнути толком", - каже 40-річний Євген Терещенко. Боєць 90-го окремого аеромобільного батальйону ЗСУ розповів Gazeta.ua про оборону ДАПу у грудні 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «"Лише мочили губи" - ветеран розповів, як у Донецькому аеропорту виживали без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути