середа, 02 вересня 2020 23:59

ТКГ погодила нові ділянки для розмінування і розведення військ: рішення про обмін полоненими немає

ТКГ погодила нові ділянки для розмінування і розведення військ: рішення про обмін полоненими немає
ТКГ погодила деякі важливі питання. Фото: Главком

Учасники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Сході України узгодили рамкове рішення про протимінну діяльність: домовились про 19 ділянок розмінування і 4 ділянки розведення сил.

"Тристороння контактна група повністю погодила рамкове рішення про протимінну діяльність, яке стане основою для проведення робіт з гуманітарного розмінування в майбутньому", - йдеться в повідомленні пресслужби президента.

Під час засідання було узгоджено координати 19 пріоритетних ділянок розмінування. 20-та ділянка поблизу населеного пункту Золоте буде розмінована в рамках проведення робіт з відкриття додаткового КПВВ в цьому районі, яке попередньо заплановане на листопад нинішнього року.

Крім того, сторони принципово погодили чотири наступні ділянки розведення сил і засобів.

Своєю чергою представник окремих районів Луганської та Донецької областей України в складі української делегації, журналіст Денис Казанський, закликав учасників переговорів розблокувати процес обміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук сказав, хто може звільнити Фокіна з ТКГ

На робочій групі з питань безпеки голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік зазначив, що сторони дотримуються повного і всеосяжного режиму припинення вогню. Україна виконала всі необхідні процедури для нового етапу обміну полонених.

Зараз ви читаєте новину «ТКГ погодила нові ділянки для розмінування і розведення військ: рішення про обмін полоненими немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути