пʼятниця, 17 серпня 2018 12:48

Терористи взяли у полон трьох офіцерів ЗСУ

Терористи взяли у полон трьох офіцерів ЗСУ
Бойовики ДНР взяли українських військових у полон, коли ті приїхали домовлятися про звільнення волонтерів. Фото: УКРОП.org

Бойовики ДНР взяли у полон трьох офіцерів ЗСУ.

Українські військові 17 серпня 2014 року намагалися домовитися з терористами про звільнення полонених волонтерів.

"Взяли у полон людей, яких запросили до себе з метою перемовин. Три офіцери Збройних сил України без зброї та з білим прапором прийшли на місце попередньої домовленості. Метою зустрічі було звільнення полонених українських волонтерів. Цинізм терористів став вже звичною справою, а обстріли будинків чи мінометні розрахунки навіть на майданчиках дитячих садочків також нікого не дивують", - повідомили у прес-центрі Штабу АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хлопці страждають через амбіції політиків" - дружина військового, який 1276 днів у полоні

"Парламентерів з білим прапором поважав навіть Гітлер, злочини якого і досі є найкривавішими в історії людства. Терористи планомірно продовжують доводити, що прийшли в Україну лише з однією метою – максимально знищити інфраструктуру Донецької та Луганської областей. Вони мінують дороги, водогони, заводи та фабрики. А Луганськ сьогодні знаходиться на порозі не лише гуманітарної, а й екологічної катастрофи, яка створюється терористами штучно", - написав тодішній речник АТО Леонід Матюхін у Facebook.

16 серпня 2014 року у полон терористів потрапив командир розвідки восьмого армійського корпусу полковник Іван Без'язиков. На чолі переговорної групи намагався домовитися з бойовиками ДНР, щоб вивезти поранених і загиблих після бою в районі Степанівки Донецької області. Зараз перебуває під арештом. Його підозрюють у держзраді.

Зараз ви читаєте новину «Терористи взяли у полон трьох офіцерів ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути