пʼятниця, 26 січня 2018 14:09

Терористи ЛДНР не випускають чоловіків призовного віку за межі "республік" - розвідка

Терористи ЛДНР не випускають чоловіків призовного віку за межі "республік" - розвідка
Терористи ЛДНР обмежили право виїзду за межі "республік" чоловіків призовного віку. Фото: Вконтакте

Так звані "військкоматами" від місцевих громадян вимагають давати розписки про невиїзд за межі тимчасово окупованих територій.

Бойовики беруть на облік чоловіків у віці від 17 років, уточнюють списки, для підготовки найманців-резервістів, повідомило головне управління розвідки МО.

"Разом з тим, російська сторона на неконтрольованих Україною ділянках кордону посилила пропускний режим з метою недопущення відтоку потенційного мобілізаційного ресурсу гібридного "війська", тобто осіб чоловічої статі", - йдеться у повідомленні.

У другій половині січня на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей російське окупаційне командування почало активні мобілізаційні заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-ватажку бойовиків Плотницькому пророкують швидку смерть від "серцевого нападу"

"Загальний масштаб зазначених заходів, їх синхронність у часі і скоординованість за змістом є беззаперечними доказами причетності Російської Федерації до подій на Сході України", - підкреслили в ГУР.

Терористи бандформування ЛНР розіслали по підприємствах окупованого міста розпорядження із вимогою всім чоловікам терміново з'явитися у військкомати.

Розпорядження є негласним. Його мета - оцінити кількість чоловічого населення на випадок можливої "мобілізації".

Зараз ви читаєте новину «Терористи ЛДНР не випускають чоловіків призовного віку за межі "республік" - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути