понеділок, 22 січня 2018 12:26

Терорист "Призрака", диверсанти, інформатор: у СБУ розповіли, хто відсидить 10 років

Терорист "Призрака", диверсанти, інформатор: у СБУ розповіли, хто відсидить 10 років
10 років відсидить терорист банди "Призрак" - СБУ. Фото: Вконтакте

На Луганщині до різних строків ув'язнення засуджено трьох бойовиків, двох диверсантів та одного поплічника ОРДЛО.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

До 10 років позбавлення волі засудили тричі раніше судимого бойовика угруповання ЛНР "Призрак", якого оперативники спецслужби затримали у Рубіжному, де він переховувався після завершення "бойової кар'єри".

До 5 років позбавлення волі засудили мешканця Голубівки на Луганщині, який, перебуваючи у складі так званого "другого армійського корпусу" ЛНР, залучався до чергування на незаконних блокпостах бойовиків.

"Злочинець був затриманий під час спроби збройного проникнення на територію, підконтрольну українській владі", - зазначається у повідомленні.

До 3 років та трьох місяців позбавлення волі засуджено інформатора терористів.

"Співробітники СБУ встановили, що мешканець Первомайська, який у справах бізнесу регулярно перетинав лінію розмежування, збирав відомості про дислокацію та переміщення підрозділів сил антитерористичної операції. Отриману інформацію злочинець передавав представникам так званого "МДБ" ЛНР", - зазначається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна визнаватиме свідоцтва про народження і смерть, видані в ОРДЛО: пояснили чому

Крім того, до 2 років ув'язнення з конфіскацією майна засуджено двох диверсантів, які планували вчинити терористичні акти на кількох об'єктах у Лисичанську.

"Рішенням суду представника терористичного угруповання "МВС" ЛНР, що був затриманий співробітниками СБУ на початку червня 2016 року, засуджено до двох років і п'яти місяців тюремного ув'язнення. У січні 2018 року судові рішення набрали законної сили", - зазначається.

Військові сили спеціальних операцій збройних сил Росії напрацьовують бойовий досвід під час "відряджень" в окуповані райони Донбасу. З початку ц. р. на посади т. зв. "радників командирів частин і підрозділів" 1 та 2 АК російсько-окупаційних військ призначаються офіцери ЗС РФ, основна службова діяльність яких пов'язана з організацією підготовки т. зв. підрозділів спеціального призначення.

Зараз ви читаєте новину «Терорист "Призрака", диверсанти, інформатор: у СБУ розповіли, хто відсидить 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути