понеділок, 05 листопада 2018 14:44

Терористка ДНР розповіла, як убивала полковника Хараберюша

Терористка ДНР розповіла, як убивала полковника Хараберюша
Терористка ДНР Юлія Просолова вбила полковника Олександра Хараберюша. За виконане завдання отримала 15 тисяч доларів, які прогуляла. Фото: Crime-ua

Російські структури в окупованому Донецьку створили "фабрику вбивць", яка мала знищити 1600 людей.

На їхньому рахунку вбивства декількох високопоставлених українських офіцерів. Свідчення дала терористка ДНР Юлія Просолова, яку засудили на 12 років за вбивство полковника СБУ Олександра Хараберюша у Маріуполі. Раніше жінка пройшла підготовку до теракту в цьому так званому "Центрі спеціальних операцій міністерства держбезпеки", передає ТСН.

Завдання вона отримала від цієї "установи", яку фінансують російські структури. Одна з баз розташована у промзоні заводу "Ізоляція". Керує центром Володимир Євдокимов на прізвисько "Ленін". Його права рука - Максим Симонов - донеччанин, служив у структурі МВС України. Він заплатив Просоловій за вбивство Хараберюша.

"Ну, як мене можна було з урахуванням того, що на наркоту підсадили, грубо кажучи, наркоманку, алкоголічку, відправити на таку справу?" - дивується Просолова.

Терористка розповіла про зустріч із Симоновим.

"Під'їхав Максим, почав пхати мені пакет із доларами. Я почала лаятися, говорити, що вони мені життя зіпсували. Яка десятка? Давайте більше", - розповідає жінка.

За вбивство їй заплатили $15 тис. Майже 10 із них вона витратила на гульки і наркотики.

"Сила вибуху машини полковника СБУ була достатньою, щоб позбавити життя людей у радіусі десятка метрів. Їй самій наказали стояти поруч із джипом. Але у той момент, коли жінка дістала мобільний, вона відійшла від машини. Ймовірно, це врятувало їй життя. Із Просоловою розрахувалися, але у розписці, яку вимагав Максим Симонов, довелося написати суму набагато більшу, ніж фактичний гонорар за вбивство. Вона написала розписку про отримання майже $60 тис.", - йдеться у повідомленні.

Крім вбивства контррозвідника, жінка мала підірвати офіцера спецслужб у Слов'янську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибухівка була на магніті" - засуджена за вбивство українського офіцера розповіла деталі

"Потім він мені до Слов'янська сказав поїхати і прикріпити до сміттєвого бака вибуховий пристрій біля будинку. Там приїжджала людина важлива з Києва раз на місяць до своїх батьків", - пояснює Просолова.

Ще один теракт вона повинна була провести у містечку Курахове, де знаходиться потужна електростанція.

Полковник Служби безпеки України 39-річний Олександр Хараберюш загинув 31 березня торік. Машину, якою їхав на роботу, підірвали у центрі Маріуполя на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Терористка ДНР розповіла, як убивала полковника Хараберюша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути