Ексклюзиви
середа, 02 червня 2021 16:02

Терористи гатили з дворів і дахів - прикордонники виклали унікальні аудіозаписи

Терористи гатили з дворів і дахів - прикордонники виклали унікальні аудіозаписи
4 червня пресслужба ДПСУ повідомила про вихід прикордонників Луганського загону з місця постійної дислокації. Фото: facebook com DPSUkraine

Українські прикордонники оприлюднили записи телефонних розмов під час оборони Луганського прикордонного загону у 2014 році.

Перші постріли в бік управління загону пролунали 2 червня о 4:00 ранку. Записи опублікувала Державна прикордонна служба.

170 прикордонників фактично потрапили в облогу терористів, які атакували загін. Вони вели прицільний вогонь з дворів, дахів і навіть квартир багатоповерхівок. Унаслідок атаки восьмеро охоронців кордону отримали поранення. Під час короткотривалого припинення вогню важкопоранених вдалося вивезти.

Судячи із записів, у певний момент до воріт загону прийшли батьки прикордонників із проханням здатися. Шестеро деморалізованих контрактників залишили свої позиції. Командування час від часу вмикало бійцям державний гімн для підтримки бойового духу.

3 червня прикордонники продовжували триматися в облозі, о 15:00 встановили тимчасове перемир'я. 4 червня пресслужба ДПСУ повідомила про вихід прикордонників Луганського загону з місця постійної дислокації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського назвали умову проведення референдуму щодо Донбасу

Дві доби в бою з терористами протримався загін та відділ прикордонної служби "Станичо-Луганське". З ночі проти 2 червня луганських прикордонників атакували близько 500 терористів. Наступного дня до них приєдналися так звані донські козаки. Обстрілювали важкою зброєю — мінометами, гранатометами РПГ, крупнокаліберними кулеметами. Поранення отримали восьмеро прикордонників і стільки ж терористів, вбили п'ятьох бойовиків.

Українські військові просили підмогу. Їм надали авіацію. Винищувачі сил АТО не змогли повноцінно вести вогонь у місті.

Зараз ви читаєте новину «Терористи гатили з дворів і дахів - прикордонники виклали унікальні аудіозаписи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути