Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2018 10:00

"Такої країни не знаємо" - прикордонники не пускають в Росію з паспортами "респубік"

"Такої країни не знаємо" - прикордонники не пускають в Росію з паспортами "респубік"
Жителі окупованих територій скаржаться, що з паспортами невизнаних республік прикордонники в Росію не пускають. Фото з відкритих джерел

Жителі окупованої Донеччини скаржаться, що в Росію не пускають з "паспортами" невизнаних ДНР і ЛНР, а прикордонники на пунктах пропуску над ними збиткуються.

Про це місцеві розповіли кореспондентам "Сегодня".

"З паспортом ДНР не продають квитки на потяги та літаки, відмовляють у видачі грошового переказу. Іноді навіть прикордонники на КПП "Успенка" або "Маринівка", мабуть, від нудьги, починають шоу. Кажуть: "ДНР? Такої країни не знаємо!" І вимагають українські паспорти. У будь-якому випадку, у всіх загалом українські документи, а ті, хто їх спалив або порвав у "патріотичному чаді" 2014-2015 років, вже давно їх відновили за чималі гроші", - каже донеччанин Юрій Антонюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поклонська хоче, аби жителів "республік" прирівняли до біженців

Додає, що оформити український паспорт на непідконтрольній території - вигідний бізнес. Щоб оформити біометричний, потрібно дати від 1500 до 2500 грн і з'їздити на підконтрольні території, здати відбитки пальців. Паспорт України обійдеться в 5000 грн і дорожче.

Тим часом "польові командири" і ватажки бойовиків ДНР і ЛНР віддають значні суми, аби отримати громадянство РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Такої країни не знаємо" - прикордонники не пускають в Росію з паспортами "респубік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути