Ексклюзиви
четвер, 14 грудня 2017 09:09

Доба в АТО: бойовики луплять із артилерії, українська армія має втрати

Доба в АТО: бойовики луплять із артилерії, українська армія має втрати
Фото: ICTV

За минулу добу бойовики 30 разів порушували тишу. Під обстрілами загинув 1 український воїн, ще 1 отримав поранення.

Про це повідомив речник прес-центру штабу АТО Василь Лабай.

"На жаль, унаслідок ворожих обстрілів на Донецькому напрямку Україна втратила одного захисника. На Луганському напрямку наш захисник отримав легке поранення", - сказав Лабай.

"Минула доба в районі проведення антитерористичної операції розпочалася з грубих порушень Мінських домовленостей. Бойовики застосовують міномети та важку артилерію. Із озброєння, яке давно мало бути відведене від лінії зіткнення, окупанти здійснили більше 10 обстрілів і випустили понад 100 снарядів і мін.

На Луганському напрямку бойовики зі 120- та 82-мм мінометів вели обстріли по наших укріпленнях навколо Попасної, Кряківки, Новоолександрівки, Луганського. На деяких ділянках ворожі обстріли тривали близько двох годин. На світанку загарбники здійснили обстріл із артилерії калібру 152 мм підступів до Врубівки, випустивши 8 снарядів.

На Донецькому напрямку ворог застосував заборонені міномети поблизу Водяного та Мар'їнки... У другій половині доби градус напруги перемістився до Авдіївки. Там по наших позиціях противник вів вогонь із 82-мм мінометів, гранатометів і кулеметів. Деякі ділянки тут обстрілював ворожий снайпер. Крім того, окупанти з піхотного озброєння вели вогонь по оборонцях Кам'янки, Пісків і шахти Бутівка", - розповів представник штабу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо про ліквідацію терористів ДНР на Світлодарській дузі

Представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт звинуватила РФ у артилерійських і ракетних обстрілах на Донбасі і закликала Москву вжити заходів щодо врегулювання гуманітарної кризи.

Зараз ви читаєте новину «Доба в АТО: бойовики луплять із артилерії, українська армія має втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути