четвер, 08 лютого 2018 07:21

Доба на Донбасі: ворог збільшив кількість обстрілів, ЗСУ збили безпілотник Росії

Доба на Донбасі: ворог збільшив кількість обстрілів, ЗСУ збили безпілотник Росії
Доба в АТО: 17 обстрілів, 1 поранений Фото: 112

За минулу добу, 7 лютого, бойовики 17 разів порушили перемир'я – 1 військовий отримав поранення.

Бойовики збільшили кількість та інтенсивність обстрілів у бік українських захисників.

Окрім важких мінометів, противник, на деяких ділянках лінії зіткнення, застосував танкове озброєння та артилерію, що є грубим порушенням Мінських домовленостей. Із настанням сутінок вогневі провокації лише посилилися, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На луганському напрямку, у вечірній час, епіцентром напруженості стала Світлодарська дуга. Тут ворог застосував артилерійські установки калібру 122-мм та неодноразово вів вогонь зі 120-мм мінометів по позиціях наших оборонців довкола Луганського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як "Евакуація 200" передала тіла загиблих "ополченців" ЛНР

Десять 122-мм артилерійських снарядів і близько двох десятків 120-мм мін розірвалися поряд з опорними пунктами неподалік Троїцького. У районі Кримського окупанти обстрілювали наших оборонців із мінометів різних калібрів та гранатометів, а біля Новгородського – вели вогонь з 82-мм мінометів та легкого піхотного озброєння.

На донецькому напрямку за темної пори доби було відносно спокійно, натомість вдень агресор понад годину вів вогонь з озброєння танка, гранатометів різних видів та великокаліберних кулеметів поблизу Пісків. Гранатомети та кулемети окупанти застосували і на Приазов'ї, біля Широкиного.

Окрім того, минулої доби зафіксовано черговий факт присутності російського озброєння на Донбасі. Підрозділом ППО збили БПЛА російського виробництва "Орлан-10". За останні півтора місяця – це уже четвертий збитий безпілотник цього типу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Ярош про торгівлю з ОРДЛО: Це викликає огиду

"Бюджетники" на окупованих територіях Донбасу мають набагато менші зарплати, ніж їхні колеги на підконтрольній Україні території.

Зараз ви читаєте новину «Доба на Донбасі: ворог збільшив кількість обстрілів, ЗСУ збили безпілотник Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути