середа, 07 лютого 2018 14:00

Дмитро Ярош про торгівлю з ОРДЛО: Це викликає огиду

Дмитро Ярош про торгівлю з ОРДЛО:  Це викликає огиду
Радник начальника Генерального штабу ЗСУ Дмитро Ярош прокоментував торгівлю з ОРДЛО

Командувач Добровольчого українського корпусу, радник начальника Генерального штабу ЗСУ Дмитро Ярош в інтерв'ю виданню "Главком" заявив про те, що адвокатам компанії "Снек-Експорт" корпорації S.Group потрібно вже найближчим часом відвідати позиції української армії на лінії зіткнення з ОРДЛО. Так народний депутат відреагував на перебіг засідання сумського суду, який минулого тижня втретє продовжив арешт для одного з топ-менеджерів родинної компанії Сергія Рибалки "Снек-Експорт" Дениса Пробачая. Адвокати бізнесмена несподівано заявили в суді, що жодних терористів в ОРДЛО немає.

"Це однозначно антидержавні заяви. І антидержавна діяльність тих адвокатів, топ-менеджерів, власників – різної наволочі, яка прямо паразитує на цій війні, і намагається робити все для того, щоб Україна програла Російській імперії. Тому цю ситуацію я оцінюю категорично негативно і з відразою. Тих, хто робить такі заяви – запрошую до нас в окопи. Вони одразу б побачили, хто є терорист, і хто є ворог. Хай пересвідчаться", - заявив Дмитро Ярош в інтерв'ю "Главкому".

Аргументуючи доцільність звільнення Дениса Пробачая з-під варти в сумському суді, його адвокат Віталій Наум наполягав на тому, що на території так званих ДНР та ЛНР немає ніяких терористів, а тому торгівля родинних компаній Сергія Рибалки на окупованих територіях не може підпадати під статтю 258 Кримінального кодексу України "фінансування тероризму", що передбачає ув'язнення на термін від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

"На території України немає терористичних організацій ДНР та ЛНР. На підтвердження моїх слів – відповідний Закон, за який проголосували народні депутати, який зазначає, що вказана територія не є терористичними організаціями, і особи, які проживають на цій території, не є терористами", - заявив захисник підозрюваного Пробачая в Зарічному суді Сум Віталій Наум, виступ якого у своєму телеефірі продемонстрував місцевий канал "Відікон".

Така позиція та вільне тлумачення Закону захистом одного з менеджерів родинного підприємства Сергія Рибалки викликала обурення Дмитра Яроша, який не зміг проголосувати за Закон про деокупацію Донбасу саме через зайнятість на лінії фронту з терористами. На думку Яроша, Сергій Рибалка та його родинні компанії заробляють брудні гроші безпосередньо на крові українських воїнів і мають нести за це кримінальну відповідальність.

"Моя послідовна позиція з 2014-го року: якщо ми воюємо, то воюємо, якщо торгуємо, то торгуємо. Я навіть не говорю за тих хлопців, що в окопах – це, так би мовити, свята тема. Просто одні люди закривають цілі мережі та відмовляються від бізнесу там, при тому послідовно допомагають фронту. А водночас всяка наволоч дозволяє собі торгувати і заробляти на крові наших хлопців собі гроші. Не так має бути, і держава має жорстко реагувати на такі дії", - заявив Дмитро Ярош в інтерв'ю "Главкому".

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Ярош про торгівлю з ОРДЛО: Це викликає огиду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути