вівторок, 04 липня 2017 14:12

Суд на бійцем батальйону Кульчицького в Італії перенесли

Суд на бійцем батальйону Кульчицького в Італії перенесли
Добровольця Віталія Марківа арештували в Італії , фото: Контракти

Італійський суд переніс на середу обрання запобіжного заходу для українця Віталія Марківа, затриманого в Болоньї 1 липня.

Про це інформують у батальйоні ім. генерала Кульчицького, де служить чоловік, з посиланням на його друзів в Італії.

"Суд перенесли на даному етапі на добу, в зв'язку з вивченням матеріалів справи новим італійським адвокатом, який представлятиме Віталія", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ця історія погано тхне" - Геращенко про затримання українського добровольця в Італії

Заступника командира взводу Нацгварідії України Віталія Марківа затримали італійські правоохоронці за підозрою у причетності до смерті фотографа Андреа Рокеллі. Останній загинув внаслідок мінометного обстрілу під Слов'янськом 24 травня 2014 року.

Генпрокуратура України звернулася до італійської влади "з вимогою надати ґрунтовні докази вини Віталія Марківа або його негайного звільнення".

Заступник генпрокурора України Євген Єнін сказав, що "Рокеллі відвідав "сіру зону" без погодження цього візиту із офіційною владою України".

У батальйоні заявили, що Марків фізично не міг бути причетний до загибелі італійського журналіста. Станом на 24 травня 2014 року жодного міномету на озброєнні батальйону не було.

Зараз ви читаєте новину «Суд на бійцем батальйону Кульчицького в Італії перенесли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути