середа, 06 квітня 2016 10:34

Студенти ДНР та ЛНР зможуть отримати українські дипломи

Студенти ДНР та ЛНР зможуть отримати українські дипломи
Фото: www.profi-forex.org

Студенти тимчасово купованих територій Донеччини та Луганщини, які отримали дипломи невизнаних Україною ВНЗ, можуть пройти переатестацію на території України та отримати кваліфікацію.

Про це повідомляють "Новини Донбасу".

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" (щодо забезпечення права на отримання освіти).

У законопроекті йдеться про те, що громадяни України, які проживають на окупованій території, мають право на отримання або продовження освіти в інших регіонах країни за рахунок державного бюджету з наданням місць у гуртожитках на час навчання. Також йдеться про те, що громадяни, які завершили навчання у вищих навчальних закладах на окупованій території і отримали дипломи, видані незаконними угрупованнями так званих ДНР і ЛНР, можуть пройти переатестацію для отримання кваліфікації в Україні.

"Особи, зазначені в абзацах першому та другому цієї частини, які завершили здобуття вищої освіти на тимчасово окупованій території після 20 лютого 2014 року, мають право на проходження атестації для визнання отриманих кваліфікацій в порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах освіти і науки", - сказано в тексті документа.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у вузів на території ДНР і ЛНР відібрали ліцензію.

Зараз ви читаєте новину «Студенти ДНР та ЛНР зможуть отримати українські дипломи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути