вівторок, 20 серпня 2019 22:15

Станиця Луганська: бойовики зірвали синхронний демонтаж укріплень

Станиця Луганська: бойовики зірвали синхронний демонтаж укріплень
Бойовики зірвали синхронний демонтаж укріплень біля Станиці Луганської. Фото: 5 канал

Бойовики не почали синхронний демонтаж укріплень біля мосту в районі Станиці Луганської.

"20 серпня об 11:00, як було заявлено напередодні СММ ОБСЄ і Російської Федерації, українська сторона приступила до демонтажу фортифікаційних споруд, розташованих на ділянці розведення №1. Однак, російська сторона не дала згоду на демонтаж фортифікаційних споруд, тому НЗФ ОРЛО синхронно не почали демонтаж, в результаті чого українська сторона змушена була припинити зазначені вище роботи", - про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

При цьому бойовики під загрозою застосування зброї, якої на ділянці розведення не повинно бути, не допускають українську сторону для проведення ремонтних робіт на зруйнованій частині моста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український військовий отримав поранення на Донбасі

"Блокування окупаційною адміністрацією робіт в Станиці Луганській в черговий раз свідчить про небажання російськими найманцями та їхніми збройними формуваннями, розпочати практичні заходи по демонтажу фортифікаційних споруд на своїй території, та в подальшому надати можливість перейти до реальних дій по ремонту зруйнованої частини мосту", - додали в ООС.

Після розведення сторін поблизу Станиці Луганської наступним етапом має стати відновлення зруйнованого мосту, який сполучає Станицю Луганську з окупованим Луганськом. 1 серпня Тристороння контактна група в Мінську домовилася про розмінування територій довкола мосту та синхронний демонтаж укріплень, після цього має початися його ремонт.

Зараз ви читаєте новину «Станиця Луганська: бойовики зірвали синхронний демонтаж укріплень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути