субота, 23 вересня 2017 12:28

Стало відомо, коли проведуть вибори на Донбасі

Стало відомо, коли проведуть вибори на Донбасі
Американский дипломат Курт Волкераназвав умову, за якої пройдуть вибори на Донбасі Фото: 24tv.ua

Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер сказав, що провести вибори на окупованих територіях Донбасу буде можливо після введення миротворців.

Про це заявив він виданню "Дзеркало тижня".

Проведення виборів неможливо, поки Україна не отримає доступу до всіх територій.

За його словами, ця проблема є однією з причин гальмування Мінського процесу. Адже з одного боку, є домовленість провести вибори, з іншого - в нинішніх умовах їх проведення нереально.

"Якщо буде знайдений прийнятний шлях залучення міжнародних миротворчих сил, тоді з'явиться безпечний інструмент, засіб фізичного контролю території. При таких умовах, в умовах ефективного міжнародного моніторингу, організація місцевих виборів можлива", - підкреслив Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віце-прем'єр пояснила, скільки часу займе введення миротворців на Донбас

5 вересня - за підсумками зустрічі американського дипломата Курта Волкера з помічником російського президента Владиславом Сурковим - Володимир Путін підтримав ідею з розміщенням миротворців в зоні російсько-українського військового конфлікту на Донбасі. Однак він наполягає, що миротворчий контингент повинен бути розміщений тільки на лінії розмежування.

Україна виступила проти такого сценарію. Миротворці повинні бути розміщені на всій окупованій території Донбасу, а не тільки на лінії розмежування.

У США привітали пропозицію відправити миротворців ООН на Донбас, де вони повинні бути розміщені по всій території, а не тільки на лінії розмежування

За оцінкою заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгія Туки, кількість миротворців Організації Об'єднаних Націй на Донбасі має становити від 40 до 60 тисяч воїнів.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли проведуть вибори на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути