Ексклюзиви
пʼятниця, 26 січня 2018 02:36

США виділять Україні рекордну суму на розмінування Донбасу

США виділять Україні рекордну суму на розмінування Донбасу
США нададуть Україні величезну фінансову допомогу. Фото: Вектор Ньюз

Для розмінування Донбасу Сполучені Штати Америки виділять Україні 6 млн доларів.

Про це повідомив директор Офісу ліквідації та скорочення озброєнь Бюро із політичних та військових питань Державного департаменту США Стенлі Браун, передає "Радіо Свобода".

"У нас є ціла низка програм, які стосуються України. В першу чергу, США реалізують програму "Партнерство заради миру", в рамках якої ми знищуємо боєприпаси, які залишилися із радянських часів. Паралельно США фінансують програми щодо розмінування на лінії розмежування. Надаємо 900 тисяч доларів тільки для цього. Також ми вирішили виділити гроші на проекти, які допоможуть вам створити власний центр із розмінування. А ще проплачуємо технічну експертизу, щоб мати можливість радити вашій державі", - сказав Браун.

За його словами, торік Україні на ці потреби було виділено 2 млн доларів. У цьому фінансовому році коштів буде вже 6 мільйонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадський парламент порекомендував надати Україні летальну зброю

"Окрім цього, нещодавно ми направляли в Україну "екстрену команду", так звані "сили швидкого реагування", після одного із вибухів на військових складах. З'ясовували, як можемо допомогти", - зазначив Браун.

Також, за словами представника Держдепу, в майбутньому планується організувати навчання Збройних сил США спільно із українськими військовими.

У бюджеті США виділили $350 млн як військову допомогу Україні. Закон обмежує виділення не менше половини зазначених коштів, поки глава Пентагону не підтвердить, що Україна вжила значних заходів для реалізації інституційної реформи в оборонній сфері.

Зараз ви читаєте новину «США виділять Україні рекордну суму на розмінування Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути