четвер, 09 січня 2020 16:14

Справа Іловайська висить у повітрі

Справа Іловайська висить у повітрі
29 серпня російські війська, незаконно перетнувши кордон з Україною, розстріляли колону українських військових. Фото: Софія Староконь

Документи стосовно трагедії під Іловайськом президенту Володимиру Зеленському передали в липні 2019-го.

Колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, що доповів обставини Іловайська главі держави, пише Цензор.Нет.

"Про всі обставини Іловайська та інші критичні питання у сфері обороноздатності я цілком таємним листом із грифом "особисто в руки" в липні минулого року доповів новому Верховному головнокомандувачу. Копія цього листа є в режимно-секретній частині Генеральної прокуратури. Такі документи зберігаються десятиліттями. Тепер можна ухвалювати рішення", – зазначив Матіос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мир ціною чужих життів: позиції біля хутора Вільний обстрілювали з гранатометів

Справи, що дали б змогу визначити винуватців та висунути додаткові позовні вимоги до РФ, "зависли в повітрі".

"Все, що ми робили, зависло, і нові реформатори в прокуратурі відкинули державну справедливість і правосуддя на кілька кроків назад", – додав Матіос.

Обсяг матеріалів по трагедії під Іловайськом становить понад 1150 томів,і з них 550 мають гриф "Таємно" і "Цілком таємно".

Кожні 150 метрів української землі відвойовані ціною життів загиблих і поранених. Про це розповів командир тактичного снайперського підрозділу однієї з бригад ЗСУ на фронті Сергій Варакін.

Зараз ви читаєте новину «Справа Іловайська висить у повітрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути