Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2018 18:43

"Сусіди подзвонили і сказали, що в моєму будинку вже нові господарі"- розповіли, як віджимають квартири в ДНР

"Сусіди подзвонили і сказали, що в моєму будинку вже нові господарі"- розповіли, як віджимають квартири в ДНР
Бойовики ДНР почали ходити по вцілілим багатоповерхівкам і випитувати у людей про покинуті квартири. Фото: DonPress.com

У невизнаній ДНР зачинені та покинуті господарями квартири стають ласим шматком для бойовиків – ті виносять із житла побутову техніку та продають її.

Непоодинокі випадки, коли самі заселяються на місце законних господарів, розповіли донеччани виданню "Сегодня".

"Знайшлися умільці, які придумали, як у правому полі ДНР реалізувати схему з віджиму квартир і майна людей. Імена і прізвища всім відомі. Аж до дільничних та працівників жеку, які з січня по лютий списки порожніх квартир формували. Схема така. Вибирають квартиру зі списку на основі заборгованості, "малюють" рішення суду. На погашення заборгованості дають день. Причому, нікого не цікавить, отримав ти чи ні повідомлення. Розкривають квартиру, опломбовують майно і відвозять на склад, на строк не більше двох місяців. Потім воно йде з молотка. При цьому ще роблять боржником за "турботу" про заощадження майна", - написав у Telegram-каналі користувач із ніком Донецький абориген.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя переписувала квартири переселенців на бойовиків

"Ходили по Будьонівському району, в цивільному. Дзвонили в квартири, цікавилися, хто власник. Питали, чи є в під'їздах порожні квартири, де господарі виїхали, та хто живе в них. Начебто говорили, що шукають тих, хто незаконно здає квартири і не платить податки за це. Ці люди не представлялися, але якісь "корочки" в руках тримали. Щось говорили про заборгованість, мовляв, у кого борги великі - квартири виставлять на аукціон і продамо", - каже місцева мешканка. Імені просить не називати.

"Мій будинок знаходився в тихому районі Донецька, який вважається безпечним від обстрілів. Подзвонили сусіди, сказали, що у вікнах горить світло, - вони думали, що я приїхав. Пішли туди типу привітатися, стукали в хвіртку, дзвонили - ніхто не відкрив. Потім на вікнах з'явилися інші фіранки, у дворі з'явилася машина, паркан перефарбували. Стало зрозуміло, що це нові господарі. Але я будинок не продавав нікому. Зараз сусіди пишуть мені в месендежері, що в будинку живе сім'я", - розповів вимушений переселенець Олег Кривошеєв.

Наприкінці грудня у Донецьку бойовики почали ходити по квартирах і з'ясовувати, де порожні помешкання і ті, що здані в оренду.

Зараз ви читаєте новину «"Сусіди подзвонили і сказали, що в моєму будинку вже нові господарі"- розповіли, як віджимають квартири в ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути