Ексклюзиви
середа, 15 березня 2017 16:09

"Сьогодні втратили Донбас" - журналіст про рішення РНБО

"Сьогодні втратили Донбас" - журналіст про рішення РНБО
Український журналіст Олег Гавриш

Рішення президента Петра Порошенка РНБО про повну блокаду окупованих територій пов'язане з особистими інтересами й принесе Україні негативні наслідки.

Про це сказав Олег Гавриш, журналіст Першого національного каналу й видання "Новое время".

"Сьогодні ми втратили Донбас. Втрата Єнакіївського меткомбінату Метінвестом особливо пригнічує. Це єдине підприємство, яке постачало квадратну заготовку з України. В нього були вкладені сотні мільйонів доларів інвестицій. Саме у відповідь на ці дії терористів Рада національної безпеки й оборони України запровадила повну блокаду торгівлі з окупованою територією. Все логічно. Доки в України була можливість отримувати податки і валютну виручку зі своїх підприємств в регіоні, то був сенс забезпечувати їх роботу (хоча блокада останніми місяцями цьому де-факто заважала)", - пояснив Гавриш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізничники на окупованій Донеччині відмовилися йти в "ополчення"

Журналіст підкреслив, що черговий транш від МВФ тепер витратять на латання дірки, яка утворилася завдяки "націоналізації" та блокаді. Також Гавриш сказав, влада повинна була заохочувати українських робітників, які залишилися на окупованих територіях. Саме вони могли б допомогти повернути загарбані території.

Координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук вважає, що блокаду ОРДЛО треба підтримувати, але вчорашні дїї блокадників під Слов'янськом дискредитують ідею тиску громади на владу. Тимчук додав, що рішення РНБО про призупинення переміщення вантажів через лінію розмежування політично вірне й довгоочікуване.

Зараз ви читаєте новину «"Сьогодні втратили Донбас" - журналіст про рішення РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути