Ексклюзиви
неділя, 29 жовтня 2023 16:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається в Авдіївці: журналісти розповіли деталі

Що відбувається в Авдіївці: журналісти розповіли деталі
Близько 1600 жителів залишилось в Авдіївці. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти намагаються оточити та захопити Авдіївку.

Це дозволило б їм контролювати ділянку фронту за 50-60 км та відкрило шлях з тимчасово окупованого Донецька до інших українських міст, пише The Washington post.

В Авдіївці залишилося близько 1600 жителів. Волонтери возять сюди їжу. Минулого тижня російський дрон скинув вибухівку на автобус, в якому везли хліб. Водій дивом вижив.

"Російські сили безумовно намагаються перехопити ініціативу. Саме по собі захоплення Авдіївки не поліпшить їхніх позицій значно, хоча малоймовірно, що російські війська зможуть підтримувати наступальний темп і домогтися великого прориву", - заявив старший науковий співробітник програми "Росія і Євразія" у Фонді Карнегі Майкл Гофман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пастка Пригожина": чи варто нам зберігати Авдіївку

Ще до повномасштабного вторгнення у місті припинилось водопостачання. Електрики не стало у квітні 2022 року.

Журналісти пишуть, що деякі райони міста нагадують місячну поверхню. Вулиці всипані шрапнеллю, у будівлях дірки, багато руїн.

"Минулого вівторка здавалося, ніби Авдіївка була в епіцентрі урагану. Українська артилерія кожні кілька хвилин обстрілювала північно-східну околицю міста, намагаючись зупинити наступ росіян", - йдеться у статті.

Росіяни на Донбасі не полишають спроб захопити Авдіївку Донецької області.

ЗСУ на фронті відбили 20 ворожих атак на Авдіївському напрямку, заявив 27 жовтня речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua. Водночас українські військові штурмують позиції російських військ на південь від Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається в Авдіївці: журналісти розповіли деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути