Ексклюзиви
субота, 05 листопада 2022 11:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: показали свіжі карти боїв в Україні
4

На Донбасі тривають запеклі бої. Росіяни масовано накривають вогнем українські позиції та намагаються прорватися в районі Бахмуту Донецької області.

Водночас Збройні сили України відбивають атаки ворога та контратакують на лінії Сватове – Кремінна, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW.

"Окупанти заявляють про продовження українського контрнаступу на Донеччині. Ворог звітує про успіхи у відбитті штурмів та продовжує обстрілювати населені пункти біля Сіверська, Білогорівки, Ведмежі, аби стримати дії ЗСУ. Також окупанти вдаються і до штурму на північний захід від Кремінної", – ідеться у звіті аналітиків за 5 листопада.

Росіяни пробують просунутися в районі Бахмута
Фото: understandingwar.org
Росіяни пробують просунутися в районі Бахмута
Росіяни пробують просунутися в районі Бахмута
Російські війська на півдні продовжують укріплювати існуючі та готувати нові рубежі оборони в Херсонській області

ЗСУ відбили російські наземні наступи на південний захід від Донецька в районі Павлівки та Водяного. Росія тим часом продовжує нарощувати масштабність атак на Донбасі. Попри масований вогонь, росіяни змогли просунутися в районі Бахмуту лише на 100 м. Також війська РФ намагаються прорватися в районі Мар'їнки та Новомихайлівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "закобзонили" понад 75 тис. окупантів: оновили втрати росіян в Україні

Окупанти ведуть операції у районі Пречистівки та пробують відкинути українських бійців за річку Кашлагач.

На півдні російські війська продовжують укріплювати існуючі та готувати нові фортифікаційні споруди для оборони в Херсонській області. Ворог створює запасні позиції на лівому березі Дніпра. Зокрема окупанти продовжують встановлювати укріплення в Новій Каховці.

ЗСУ продовжують завдавати ударів по російських транспортних вузлах і логістичних пунктах у рамках триваючої кампанії блокування.

На фронті ворог не полишає спроб прорвати лінію оборони захисників України поблизу Білогорівки на Донбасі. Продовжують росіяни нищити і звільнені від них села.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Білогорівка на Луганщині, а також Спірне, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Кліщіївка, Озарянівка, Майорськ, Кам'янка, Первомайське, Невельське, Мар'їнка, Новомихайлівка і Павлівка Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: показали свіжі карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути