Ексклюзиви
пʼятниця, 04 листопада 2022 09:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: показали свіжі карти боїв в Україні
4

Збройні сили України продовжують атаки у напрямку Кремінної Луганської області.

Тим часом росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ у районі Бахмута на Донеччині, свідчать свіжі карти боїв від американських аналітиків Інституту вивчення війни ISW.

Активні бої точаться на сході Харківської області та на заході Луганщини. Українські війська продовжують наступ на лінії Сватове – Кремінна. Російські джерела стверджують, що окупанти намагаються відкинути ЗСУ від траси Р-66, яка сполучає Кремінну та Сватове. Підрозділи українських військ, імовірно, хочуть зайти до Кремінної із заходу, хоча підтвердження цієї інформації немає.

ЗСУ посилюють штурми біля Кремінної, а окупанти наступають поблизу Бахмута
Фото: understandingwar-org
ЗСУ посилюють штурми біля Кремінної, а окупанти наступають поблизу Бахмута
У Херсонській області тривають локальні бої відразу на декількох напрямках
ЗСУ посилюють штурми біля Кремінної, а окупанти наступають поблизу Бахмута

Біля кордону Харківської області та на північному заході від Сватового тривають важкі бої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти ISW проаналізували атаки росіян на Вугледар і Бахмут

Найгарячіше зараз у районі Бахмута. Окупанти намагаються захопити Соледар, аби просунутися до Часового Яру, щоб заблокувати Бахмут.

Ворог посилює штурм також на лінії Авдіївка – Донецьк. ЗСУ відбили атаки ворога поблизу Первомайського, Водяного та Мар'їнки. Крім того, росіяни обстрілюють населені пункти вздовж всієї лінії фронту, зокрема Вугледар, Павлівку, Пречистівку та Водяне. Українські військові продовжують утримувати оборону та відбивати штурми ворога.

Водночас окупанти почали частіше використовувати авіацію на півдні України. Ймовірно, це пов'язано з пошкодженою логістикою ворога, а також тим, що ЗСУ встановили вогневий контроль над головними трасами у регіоні.

У Херсонській області тривають локальні бої одразу на декількох напрямках. ЗСУ продовжують блокувати росіян на правому березі Дніпра. Інтенсивні бойові дії йдуть на півночі та північному заході Херсонської області. Росіяни вдарили по звільнених населених пунктах Хрещенівка та Білявка із зенітних систем С-300.

Армія Російської Федерації продовжує стикатися з вираженими проблемами постачання важкої військової техніки. Окупанти у середині жовтня втрачали понад 40 одиниць бронетехніки на день. Останніми тижнями Росія вдалася до переговорів щодо постачання 100 танків і бронетехніки зі складів Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: показали свіжі карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути