Ексклюзиви
вівторок, 20 вересня 2022 10:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронтах: свіжа карта боїв від аналітиків ISW
4

Збройні сили України продовжують контрнаступ на сході і півдні, тоді як як росіяни тримають оборону на Донбасі та готуються перекинути свої сили на новий напрямок у районі адміністративного кордону із Запорізькою областю.

Водночас українські військові намагаються просунутися до кордонів Харківської та Луганської областей, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW станом на 20 вересня.

"У Харківській області українські війська продовжують зміцнювати позиції на східному березі річки Оскіл та нову лінію фронту Вовчанськ – Куп'янськ – Ізюм – Лиман. Зокрема, новітніми танками Російської Федерації, що підтверджує розгром противника на цьому напрямку", – ідеться у щоденному звіті аналітиків.

Свіжа карта боїв від аналітиків ISW
Фото: understandingwar.org
Свіжа карта боїв від аналітиків ISW
Свіжа карта боїв від аналітиків ISW
Свіжа карта боїв від аналітиків ISW

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР з'ясували, де росіяни покинули найбільше техніки, тікаючи від ЗСУ

Українські сили продовжують наступати лінією Лиман – Ямпіль – Білогорівка. Останню нещодавно відбили у росіян, що підтверджують і кадри геолокації.

На Донбасі, який є головною ціллю ворога, загарбники продовжують наземні атаки на південь від Бахмута. Водночас серед росіян з'явилася інформація про нібито контрнаступальні дії ЗСУ на південний захід від Донецька, що неподалік кордону зі східною Запорізькою областю.

"У ISW не можуть самостійно підтвердити чи спростувати ці заяви, але зростаюче занепокоєння російських джерел щодо українських дій може спонукати російські війська перерозподілити сили в цей район", – зазначають воєнні експерти.

Російські війська продовжують перешкоджати діям ЗСУ на півдні, ведучи обстріли з РСЗВ та важкої артилерії: під вогнем ворога цивільні об'єкти. Українські ж бійці продовжують завдавати ударів по складах та логістиці ворога на окупованій території Херсонській області, у самому Херсоні, а також у Миколаївській області..

Визначають три головні напрямки військової активності: на північний захід від Херсона, біля українського плацдарму через річку Інгулець та на півночі Херсонської області неподалік від Ольгіного. Водночас у районі Архангельського на півночі Херсонської області діяли російські розвідгрупи, чию атаку успішно відбили ЗСУ.

Українські захисники взяли під контроль селище Білогорівка Сіверськодонецького району Луганської області. Збройні сили України очистили населений пункт від російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронтах: свіжа карта боїв від аналітиків ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути