Ексклюзиви
вівторок, 25 жовтня 2022 10:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронтах: показали свіжі карти бойових дій в Україні
4

Російські окупанти на Донбасі втратили частину території біля Бахмута Донецької області. Українські сили відбили бетонний завод на східній околиці за 2,5 км на схід від центру міста.

Тим часом Збройні сили України продовжують успішно наступати у Херсонській та Луганській областях, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW.

Українські сили вели контрнаступальні операції у напрямку Кремінної та Сватового 23 та 24 жовтня. Водночас у міноборони РФ стверджували, що російські сили нібито відбили українську атаку в напрямку Червонопопівки, що за 6 км на північний захід від Кремінної. На лінії Оскіл – Кремінна ЗСУ зробили спробу наступу у Білогорівці Луганської області.

Учора українські захисники звільнили Кармазинівку, М'ясожарівку та Невське у Луганській області, а також Новосадове в Донецькій області.

ЗСУ також відбили атаки російських військ на півночі Харківської області вздовж кордону з Білгородською областю РФ в районі Землянок та Чугунівки на Харківщині.

Українські військові продовжують успішно наступати у Херсонській та Луганській областях
Фото: understandingwar.org
Українські військові продовжують успішно наступати у Херсонській та Луганській областях
Українські військові продовжують успішно наступати у Херсонській та Луганській областях
Українські військові продовжують успішно наступати у Херсонській та Луганській областях

23 жовтня російські війська провели невдалу контратаку під Новомихайлівкою на заході Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики США спрогнозували, коли ЗСУ звільнять правобережну Херсонщину

На Херсонщині російська армія, ймовірно, намагається зайняти запасні позиції ближче до Дніпра. Окупанти створюють умови для оборони Херсона. Російські війська продовжують мінувати мости та переправи на шляхах відступу у Миколаївській та Херсонській областях. Водночас росіяни зберігають свої оборонні позиції на тлі евакуації цивільних окупаційних установ та управлінського персоналу.

Українські сили продовжують контрнаступ на північному заході Херсонської області. Міністерство оборони РФ заявило, що російські сили нібито придушили українські контратаки на Брускінське, П'ятихатки та Трифонівку.

ЗСУ не зупиняє кампанії з перехоплення у центральній та північній частині Херсонської області.

Окупанти реагують на наступ Збройних сил України в Херсонській області тим, що накопичують сили в місті та біля нього. В лавах окупантів спостерігається певний розбрід і свого роду поділ.

Генштаб України повідомив, що внаслідок удару ЗСУ у Новій Каховці було поранено майже 150 російських військовослужбовців та знищено шість одиниць військової техніки. Також українські сили знищили чотири склади боєприпасів у Первомайському та Бериславському районах.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронтах: показали свіжі карти бойових дій в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути